Нов курс по историческа фехтовка с дълъг меч

Започвам нов курс по обучение за “дълъг меч” - longsword.
От 24.01 до 23.02.2024 ще прекараме 10 тренировки в интензивен курс за начинаещи с предоставена екипировка и оръжия.

Това е едно от най-емблематичните европейски оръжия от периода на 14-16 век. Има огромно разнообразие от запазени образци на тези оръжия в музеи и частни колекции, както и модерни точни реплики и страхотни тренировъчни варианти.
Важното обаче е, че имаме множество източници от периода, описващи и изобразяващи употребата на тези оръжия. На базата на тези източници и точните заточени и тренировъчни реплики на оръжията се създават методики за обучение. Фокусът на моята работа с дълъг меч е в германските* източници от 15 век, като има и сравнения от по-късни източници и от такива от други европейски територии.

В момента дългият меч е най-разпространеното и практикувано оръжие в целия свят, като повечето клубове, занимаващи се с историческа фехтовка, имат уроци за дълъг меч. Това е и оръжието, с което най-често се правят международни уроци и състезания, което го прави изключително подходящо за хората, които желаят да се развиват дългосрочно и да пътуват по събития.
Всеки участник в курса ще може да използва в залата нужните му оръжия и екипировка - синтетични и метални мечове, маска, гърло, ръкавици. Тези от Вас, които желят да продължат заниманията си и след това, ще имат възможност да продължат да наемат такава екипировка или да закупят собствена.
За участие е нужно да имате чисти спортни обувки и спортни дрехи.

Курсът ще се проведе от 24.01 до 23.02.2024 всяка сряда и петък от 20:15 до 22:15. Участието в курса включва 10 тренировки, а цената за един участник е 200 лв. с предварително записване и заплащане.
За записване в курса се свържете с мен на angel.chernaev@gmail.com. Местата са ограничени.

Previous
Previous

Екипировка за Историческа фехтовка

Next
Next

Teutonic Fecht 2023