Успешен първи български турнир по историческа фехтовка

На 11.09.2022 се проведе първият в България турнир по историческа фехтовка за дебютанти. Турнирът беше само за трениращи, които до момента не са се явявали на турнири по фехтовка и това беше първия им такъв опит. Оръжията за турнира бяха едноръчни метални мечове от SIGI Forge, предоставени от инструкторите по историческа фехтовка Ангел Чернаев и Борислав Кръстев. Състезателите бяха шестима - мъже и жени, и се бориха всеки срещу всеки докато двама останаха за финал.

Състезанието беше съдийствано от Ангел Чернаев, Борислав Кръстев и Радостин Нанов. Състезанието премина без никакви травми и с прекрасно спортсменско поведение на всички участници. Беше интересно забавление и за публиката - както специално дошла за събитието, така и за случайни посетители.

Финалистите бяха Стефан Костадинов и Георги Георгиев, като след оспорван мач, Стефан надделя с резултат от 7:6 . Наградите бяха съответно протектори за подбедрици и участие в първото за България международно състезание по историческа фехтовка Sofia CrossSwords 2022. То ще се проведе на 29 и 30 Октомври в София, а повече информация можете да откриете тук.

Скоро ще представя запис от цялото състезание, както и специално избрани моменти от него, където да видите най-интресни моменти.

Previous
Previous

Завърши Sofia CrossSwords 2022

Next
Next

Турнир по историческа фехтовка - дебютанти